Hoe kun je cryptomunten aanschaffen?

Hoe kun je cryptomunten aanschaffen?

21 March 2023 Off By Elselien

Wil je graag cryptomunten aanschaffen, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen en wat daarbij komt kijken? Dan ben je zeker niet de enige, want het aanschaffen van cryptomunten werkt anders dan het aanmaken van een bankrekening en het storten van geld. Veel mensen vinden het aanschaffen van cryptomunten dus ingewikkeld, maar in werkelijkheid is dat het niet. Wil je weten hoe je cryptomunten moet aanschaffen? Dan ben je hier op het juiste adres, want in dit handige artikel vind je er meer informatie over. 

 

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je cryptomunten wilt gaan aanschaffen, dan zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is dat je een geldig Nederlands ID-bewijs moet hebben. Het maakt hierbij zeker niet uit of je Bitcoin, Dogecoin of Litecoin wilt kopen. Een van de andere zaken waar je rekening mee moet houden, is dat je ook een Nederlandse bankrekening moet hebben. Dat dit nodig is, heeft ermee te maken dat de Europese Unie en de Nederlandse overheid graag willen weten wat je met de cryptomunten doet. Cryptomunten worden ook gebruikt door criminelen die hun winsten willen witwassen. Het is dus zeker niet vreemd dat er allerlei regels omtrent het verkopen en kopen van cryptomunten zijn!

 

Maak een account aan bij Bitvavo

Je kunt bij verschillende partijen in Nederland en in het buitenland cryptomunten aanschaffen, maar het is verstandig om dit te doen bij Bitvavo. Bitvavo is namelijk de grootste cryptomunten broker van Nederland. Wanneer je een cryptomunt bij Bitvavo wilt aanschaffen, is het belangrijk om eerst een account aan te maken. Zorg ervoor dat je je Nederland ID-bewijs bij de hand hebt en ook toegang hebt tot je Nederlandse bankrekening. Tijdens het aanmaken van een account moet je je namelijk verifiëren en dat doe je doormiddel van je Nederlands ID-bewijs en bankrekening. 

 

Storten en kopen

Indien je een account hebt aangemaakt bij Bitvavo en ook je account geverifieerd hebt, kun je de eerste cryptomunten kopen. Dit doe je door een bedrag op je account te storten. Dit kun je alleen met je geverifieerde bankrekening doen! Als het geldbedrag op je Bitvavo rekening staat kun je een Bitvavo.com Holo crypto kopen. Ook is het mogelijk om talloze andere cryptomunten aan te schaffen. Heb je een vraag over het aankoopprocess of het aanmaken van een account, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo.com