Lissabon? Nee, we gaan naar Porto!

Lissabon? Nee, we gaan naar Porto!

22 February 2023 Off By Elselien

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Veel mensen bezoeken Lissabon maar er zijn meer steden die een bezoek waard zijn. denk aan Porto. Porto, gelegen aan de noordwestelijke kust van Portugal. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, de rivier de Douro en de beroemde portwijn. In deze blog vertel ik je meer over waarom je deze stad eens moet bezoeken. Lees je mee?

De geschiedenis en architectuur

Porto heeft een rijke geschiedenis en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een prachtige mix van historische en moderne architectuur, van middeleeuwse kastelen tot moderne gebouwen.

De rivier de Douro

Door Porto stroomt een rivier. Dit is e rivier de Douro. Het is heel erg leuk en aan te raden om op deze rivier een boottocht te maken. Zo bewonder je de bezienswaardigheden van Porto vanaf het water. Omdat de rivier door de stad heen stroomt, kan je ook lekker aan de kade gaan zitten bij een van de vele restaurants en zo kijk je over het water uit. Mocht je liever op het vasteland blijven.

Een lekker glaasje port

En wat drink je dan op zo’n terras? Porto staat bekend om de portwijn, een versterkte wijn die hier al eeuwenlang wordt geproduceerd. Bezoek een van de vele porthuizen in de stad en leer alles over de geschiedenis en productie van deze unieke wijn. Je kunt ook een proeverij doen en verschillende soorten port proeven. Een superleuke vakantie ervaring die je niet kan overslaan tijdens je stedentrip Porto.

Een vorkje prikken

Porto heeft een heerlijke keuken. Probeer de Bacalhau, gezouten kabeljauw die op verschillende manieren wordt bereid. Een typisch Portugees gerecht, dat je geproefd moet hebben tijdens je reis in Portugal. Er zijn ook tal van lokale markten waar je vers fruit, groenten, vis en vlees kunt kopen. Leuk om eens rond te lopen en al dat lekkers te zien, en wellicht zelfs te kopen om te proeven.

De sfeer

Porto is een hele unieke stad. De stad heeft een relaxte sfeer en is niet zo druk als sommige andere Europese steden, al helemaal niet zo druk als Lissabon. 's Avonds komt de stad echt tot leven en kun je genieten van livemuziek, straatartiesten en andere entertainment. Dit alles maakt Porto een geweldige stad die je moet bezoeken tijdens je volgende reis naar Portugal en het is de perfecte bestemming als je een stedentrip wilt maken in een bruisende maar serenere stad.