Waarom een tweedehands traplift kopen een slimme keuze is

Waarom een tweedehands traplift kopen een slimme keuze is

15 May 2023 Off By Elselien

Een traplift kopen kan uitkomst bieden voor mensen die moeite hebben met traplopen en die toch de trap op en weer af moeten om, bijvoorbeeld, naar hun slaap- of badkamer te gaan. Een traplift geeft je de vrijheid om in je vertrouwde huis te blijven wonen, ook als je wat minder goed ter been bent. Ook kan een traplift de perfecte oplossing zijn als je, na een ongeluk of operatie, moet revalideren. Maar waarom zou je een nieuwe traplift kopen als je ook voor tweedehands kunt gaan?

Waarom zou je een tweedehands traplift kopen?

Een tweedehands traplift kopen kan een slimme keuze zijn om verschillende redenen. Zo is het prijsverschil tussen een nieuwe en tweedehands traplift aanzienlijk. Dit kan oplopen tot wel duizenden euro's. Daarnaast is het zo dat trapliften een lange levensduur hebben en in veel gevallen nog jarenlang mee kunnen gaan. Zeker als een traplift eerder gebruikt is als tijdelijke oplossing is een tweedehands traplift meer dan prima. Een tweedehands traplift kopen is dan ook net zo betrouwbaar als een nieuwe.

Vergoeding via de WMO

In sommige gevallen is het mogelijk om een traplift vergoeding te krijgen voor een traplift via de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning). Dit geldt echter alleen voor mensen die een medische indicatie hebben en die thuiswonend zijn. De gemeente bepaalt vervolgens of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Let er wel op: deze vergoeding is in de meeste gevallen voor de traplift die de gemeente het minst kost. Het kan dan zijn dat de traplift niet helemaal naar je zin is. Bijvoorbeeld omdat je deze het liefst aan de andere kant van de trap geplaatst zou hebben.
Als je in aanmerking komt voor vergoeding via de WMO, lijkt de keuze voor een nieuwe traplift misschien voor de hand te liggen. Toch kan het ook dan nog steeds verstandig zijn om voor een tweedehands traplift te kiezen. Het prijsverschil tussen een nieuwe en tweedehands traplift kan namelijk nog steeds aanzienlijk zijn. En als je bedenkt dat een traplift een lange levensduur heeft en vaak nog jarenlang meegaat, is het een slimme investering om voor tweedehands te kiezen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Natuurlijk wil je wel zeker weten dat je een betrouwbare tweedehands traplift koopt. Het is dan ook belangrijk om een betrouwbaar bedrijf in te schakelen dat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands trapliften. Zo ben je verzekerd van garantie en veiligheid. Let bij de aankoop ook goed op de staat van de traplift en vraag naar het onderhoudsverleden. Een betrouwbaar bedrijf zal er altijd voor zorgen dat de traplift die bij jou wordt geïnstalleerd meer dan prima in orde is en dat de herkomst duidelijk is.